Bemutatkozunk"Te rajzolsz, én varrok" egy olyan kezdeményezés, 

ahol ügyes kezű kézművesek gyermekek rajzait keltik életre.Egy oldal, amely összehozza a szülőket az alkotókkal :)


Az ötletet egy kanadai anyuka, Wendy Tsao weboldala adta,
aki először csak egyedi játékot akart készíteni gyermekének, 
majd később kitalálta, hogy attól lesz igazán egyedi, ha a gyermeke tervezi. 

*

A Te rajzolsz én varrok csapata jelenleg  tagból áll.

 Tagjai jórészt a Kincsesládikó csoportból kerültek ki. Megismerkedésünket ezúton is köszönjük Valentinyi Andinak, Szárazépítészeti Design oldal és a Kincsesládikó csoport létrehozójának :) 

*

Íme egy kis bemutatkozás az alkotóktól, 

ha jobban is szeretnétek megismerkedni velük, 

kattintsatok a nevükre!"A varrás és az alkotás mindig életem része volt, csak az változott, 
hogy mikor, mit készítettem...
Mivel gyermekekkel foglalkozom, és magam is  két kisgyermek édesanyja vagyok,
a varrás és a játék óhatatlanul összefonódott nálam."


*

"Újrahasznosításként ürítgetem „rongyoszsákok” mérhetetlen űrtartalmát… 
felhasználva, megmutatva, hogy egy kis fantáziával könnyen meseországot tudunk varázsolni kicsinyeinknek….kicsinyeinkkel."

*
"A kisfiam születése után egyszerűen beleszerettem a tüneményes mütyürökbe és az imádott baglyaim mellett gyakran készítem el kívánságukat."


*


"Anyukám varrónő volt, így már tizenévesen kipróbáltam az ő gépeit. Életemet végig kíséri a varrás. Első művem édesapám részére egy szerszám tároló kötény volt. Nem erre a pályára mentem, de mindig varrtam valamit, kosztümöt, szoknyákat, természetesen párnát és függönyt is. Aztán a gyerekek érkezésével takarót, kismackót és a többit..."

*

"Jómagam a gyesen töltött évek alatt kezdtem el varrogatni, 
eleinte a családnak, majd a közvetlen környezetemnek és az ismerősöknek.
Volt idő, hogy feladtam az álmaimat és főállásban dolgoztam, 
e az alkotás mindig visszakéredzkedett a mindennapjaimba."

*


"Igyekszünk természetes anyagokból, modern, visszafogott stílusú dolgokat alkotni, olyat, ami a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt megfelel. Remélem, ránk találnak mindazok, akik a boltok polcain hiába keresgélnek, mégsem találkoznak össze az igazival!"

*

"Két csintalan kisfiú anyukájaként a nem létező szabadidőmet öltögetéssel töltöm. Ha kezembe veszem a hímző tűt, vagy ha leülök a varrógéphez, valami megfoghatatlan dolog történik velem, elszáll felettem egy Angyal, és nyugalommal tölt el. Akkor semmi más nem létezik, csak a vágy, hogy varrhassak, hogy örömöt szerezzek a dolgaimmal."

*

"A kreativitás mindig is része volt az életemnek. 

Mindenfélét kipróbáltam bár a varrás mindig is megmarad az első számú kedvencnek, bár inkább a lakástextilekre és a dekorációra korlátozódik.... Nagyon szeretem a rusztikus stílusú dolgokat, de mindenevő vagyok igazából, imádom a hangulatokat a színeket az ízeket és az illatokat."

*

"Több mint 20 éve kezdtem a kreatívkodást. Először a textilfestés ragadott magával, aztán a decoupage következett. Pár éve kezdtem levendulazsákokat festeni és ahhoz varrni is kellett. Ezért megtanultam varrni...a többi, már jött magától. Először egyszerűbb dolgok, aztán már állatkákat, figurákat, táskákat, bármit megcsinálok."

*

"Óvónéni lennék. És tanító és rajztanár... A Magyar Iparművészeti Egyetemen gyermekrajzokból írtam a szakdolgozatom :) Munkahely híján más utakon lépkedek a gyerekek felé: textiltárgyaimmal. És hiszem, hogy ez nem csak nekem okoz örömet :)"


*

2 megjegyzés: